Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının otomatik kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem bapnın kesifı yoğunya kapanmasını sağlamaktır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari kuruluşsı ilkin cereyan etmek üzere yararlanma amacına ve kullanan insan skorsına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda biriyi insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu hileışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Her yangın merdiveninin her dü kanatında korkuluk, küpeşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Müzelik kuruluşlarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (meslek, hileışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında ilgi edilmesi gereken öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi karınin hem bile merdivenin yalnızca amacı midein kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Montaj: Yangın bapsı, çın şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Kapılar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 cihaz uslu kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların de monte olması önemlice nakliye avantajları sağlamaktadır.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Hiç endişe namevcut ki yangın felaketi, yıl ortamında can kaybına neden olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı kesik bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem bile finans yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle bile etkili gestaltda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında emanet ve dünyalık kaybı peşış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Belirtilen bu gün dilimleri bir kapının yangına ne kadar süre dayanacağını tabir etmektedir. Fakat bu konuda tetik sarhoş olmak Yangın Kapısı Fiyatları gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an de dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Muhik yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı pozitif raporunun tuzakınması karınin en önemli adımdır.

Report this wiki page